De koffietrends van 2015

In de laatste post op onze blog wisten we je nog te vertellen dat de koffiewereld in een constante evolutie zit. Dit willen we kracht bijzetten door enkele opkomende trends op een rijtje te zetten.

1. Coffee-Tonic

Als je het hebt over populaire dranken komen koffie en gin-tonic zeker naar voor. Daarop moet iemand gedacht hebben: “Wat als ik de gin vervang door koffie?”. En de coffee-tonic was geboren. Deze trend kan je al vinden in onder andere Tokio, Toronto en Helsinki, maar verschiet niet als binnenkort iemand naast jou op een terras een coffe-tonic bestelt.

2. Koffiebars gaan hun internet afsluiten

Een goed verhaal start met koffie. Helaas missen we goede verhalen omdat we achter schermen zitten gekluisterd. Tegenwoordig lijken de traditionele koffiebars getransformeerd te zijn naar een kantoorruimte. De alomtegenwoordige laptops en stroomkabels horen niet in koffiebars volgens enkele uitbaters. Daarom gaan er nu meer en meer koffiebars de Wi-Fi afsluiten.

3. Kleinere koffie

De huidige generatie koffiedrinkers drinkt liever kleinere tassen koffie. Dit is de oorzaak van een vicieuze cirkel. Tegenwoordig letten ze meer en meer op hun gezondheid. Dit betekent dat ze minder suikers gaan gebruiken. Daardoor drinken ze krachtigere koffie in kleinere porties.

4. Bulletproof koffie

Het ontbijt staat bekend als de belangrijkste maaltijd van de dag, maar wordt toch vaak overgeslagen. Wat als ik je zeg dat je met één tas koffie je ontbijt kan vervangen? Klinkt fantastisch toch? Dit fenomeen heet Bulletproof Coffee. Volgens bedenker Dave Asprey is het een soort wonderdrankje. In tegenstelling tot gewone koffie, krijg je geen tijdelijke rush door de cafeïne, maar kan je er uren op door. Dat zou komen door de MCT-olie die erin zit, een mix van palm- en kokosolie, en gezonde vetten. Wil je een keer ontbijten met deze superkoffie?

Het enige echte, originele Bulletproof Coffee recept:

  • 300 – 500 ml vers gezette filterkoffie
  • 1 of 2 eetlepels grasboter
  • 1 of 2 eetlepels kokosolie (of MCT olie)

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een romige, schuimige consistentie.

5. koffie zetten via app

Dat digitale evolutie en koffie niet altijd hand in hand gaan las je in onze blog over Wi-Fi in koffiebars, maar soms vullen ze elkaar perfect aan. Bij de meeste koffiezetapparaten heb je met één druk op de knop een tas koffie. Is het niet leuker als je dit kan doen dankzij een applicatie op de tablet?  Je kiest je favoriete koffie, bepaalt de sterkte en de hoeveelheid melk. Momenteel zijn deze toestellen die hiermee werken peperduur, maar vroeg of laat is dit een ingeburgerde trend.