Ga met ons de relatie aan
Jij hebt een eigen zaak met een duidelijke visie over wat je wil bereiken.
Je hebt een concept en je zoekt de mooiste producten om die te serveren.
Iedere schakel, elk product moet top zijn en jouw concept ondersteunen.
Boer / Brander / Barista
Wij investeren graag in lange en goede relaties. We hebben immers een gemeenschappelijk doel: de beste koffie presenteren aan de gast.
Wanneer wij met jou samenwerken, zorgen we ervoor dat jij alle mogelijkheden hebt om de beste koffie te kunnen neerzetten.
Boer
Uw klant betoveren met een heerlijke espresso begint bij de selectie van grand cru’s uit de beste plantages ter wereld. Wij proeven (cuppen) elke koffie voor we hem aankopen en houden rekening met de smaak, het uitzicht, de kleur en afmetingen van de boon. Na een lange reis over zee komen de koffiebonen uit Zuid-Amerika en Afrika in onze magazijnen terecht.
Brander
Precisie, vakmanschap, ambacht. Tijdens ons volstrekt natuurlijk brandproces roosteren we elke soort langzaam en op lage temperaturen zodat de hoge kwaliteiten van elke koffie perfect bewaard blijven. Net zo belangrijk is het vakkundig mengen van de aroma’s. We harmoniseren een veelheid van smaken tot een evenwichtig geheel en verrassen op die manier iedere keer het smakenpallet van uw klant.
Barista
Volledig team scae gecertifieerd
Professional coffee solutions
De Stella di Caffè is de nieuwste barista-espressomachine van Unic.
De afzonderlijk instelbare temperaturen en de pré-infusie maken de extractie in espresso dan ook fenomenaal.- Schaerer levert al jaren toptechnologie in volautomatische espressomachines. Ze zijn gespecialiseerd in melkbereidingen en leveren u perfectie met een druk op de knop.
Espresso Engineers.
Elke dag opnieuw, 7 dagen per week, staan zij u bij voor service, onderhoud en plaatsing van nieuwe machines.
Opleiding
Voor één kopje van 30ml wordt er water van zo'n 92 °C door 7 gram fijngemalen koffie gestuwd bij een druk van 9 bar gedurende 25 seconden. Hierdoor ontstaat er een ware smaakbom die meer dan 1500(!) complexe chemische processen in zich heeft. Twee daarvan zijn: de aroma die vrijkomt en het romige schuimlaagje dat zich bovenop vormt. Om dit complex geheel tot zijn recht te laten komen, moet de espressomachine perfect afgesteld worden. Een echte barista zal dit proces volledig beheersen en zal bijsturen waar nodig.
Wij leiden u op tot een volleerde barista!
Carantos, beyond tea
De Camellia sinensis is een struik die hoofdzakelijk in China, Japan en Tibet groeit.
Zo’n struik klimt 3 à 5 meter hoog en heeft bladeren van ongeveer 5cm lang.
Hij is goed bestand tegen grote temperatuurschommelingen en kan tot 100 jaar worden.
Op theetuinen snoeien ze de plant op maximum 1,40 meter hoogte, dat maakt het gemakkelijker om de blaadjes te plukken.
Wist u dat er 5 basissoorten thee bestaan?
Witte thee
Groene thee
Gele thee
Oolong (rode) thee
Zwarte thee
Wist u dat we meer dan 50 soorten verse kwaliteitsthee in huis hebben?
Contacteer ons voor het uitwerken van een theekaart op maat.