Boer / Brander / Barista
Wij investeren graag in lange en goede relaties. We hebben immers een gemeenschappelijk doel: de beste koffie presenteren aan de gast.Wanneer wij met jou samenwerken, zorgen we ervoor dat jij alle mogelijkheden hebt om de beste koffie te kunnen neerzetten.
Boer
Uw klant betoveren met een heerlijke espresso begint bij de selectie van grand cru’s uit de beste plantages ter wereld. Wij proeven (cuppen) elke koffie voor we hem aankopen en houden rekening met de smaak, het uitzicht, de kleur en afmetingen van de boon. Na een lange reis over zee komen de koffiebonen uit Zuid-Amerika en Afrika in onze magazijnen terecht.


Brander
Precisie, vakmanschap, ambacht. Tijdens ons volstrekt natuurlijk brandproces roosteren we elke soort langzaam en op lage temperaturen zodat de hoge kwaliteiten van elke koffie perfect bewaard blijven. Net zo belangrijk is het vakkundig mengen van de aroma’s. We harmoniseren een veelheid van smaken tot een evenwichtig geheel en verrassen op die manier iedere keer het smakenpallet van uw klant.
Barista
Ongeacht of u voor espresso of voor slow coffee kiest, is de keuze van uw machine, de afregeling ervan en uw handelingen van groot belang voor de kwaliteit van uw geserveerde kopje koffie. Volg daarom een cursus in ons trainingscentrum en verbeter uw kennis en vaardigheden!

Wij selecteren voor u grand cru's in koffie en thee, afkomstig van de beste plantages ter wereld.
Onze koffie roosteren we op volstrekt natuurlijke wijze om hiermee het smakenpallet van uw klant te verrassen.
Niet onbelangrijk, want voor lekkere koffie en thee komt iedereen terug!
Onze koffiekaart
De lijst is niet limitatief maar hangt af van uw eigen creativiteit!Un espresso ! Due espressi !
De kunst van het Italiaanse koffiedrinken… Een perfecte espresso heeft een diepe, bruin-rode crèma met tijgertekeningen, en een rond, licht bitter aroma.
In een klein kopje komt de volle smaak van het koffie-extract volledig tot zijn recht !
Ingrediënten
25/30 ml en heet water (92°)
7-8 gram fijn gemalen koffie
Uitlooptijd 25/30 secondenStrafheid
De naam cappuccino verwijst naar de kap van de Kapucijnermonniken (it. capuccio) die het drankje
uitgevonden hebben.
Het is de ideale ontbijtdrank, en wordt traditioneel in Italië niet meer gedronken na 13.00 u s’middags.Ingrediënten
30 ml heet water (92°)
7-8 gram fijn gemalen koffie
Uitlooptijd 25/30 seconden
100 tot 150 ml melkschuim
Verhouding : 80% melkschuim, 20% koffieStrafheid
Maquiller of de kunst van het vermommen (fr) staat hier centraal. We gaan de zwarte espresso én de bittere smaak van de pure koffie verbergen met een laagje warm opgeklopte melkschuim.
Ingrediënten
100 ml heet water (92°)
7-8 gram fijn gemalen koffie
Uitlooptijd 18/25 seconden
50 ml warm melkschuim
Verhouding : 80% kofffie, 20% melkschuimStrafheid
Volledig team scae gecertifieerd
Dat is uniek in België! En daar zijn we dan ook bijzonder trots op. Het waren de vele trainingen en verschillende examens meer dan waard. Allemaal koffie-expert en koffie-zot!
Professional coffee solutions
We verdelen enkel merken die hun sporen al lang verdiend hebben en blijven de nieuwste technologie op de voet volgen.
De Stella di Caffè is de nieuwste barista-espressomachine van Unic. De afzonderlijk instelbare temperaturen en de pré-infusie maken de extractie in espresso dan ook fenomenaal. | |
Schaerer levert al jaren toptechnologie in volautomatische espressomachines. Ze zijn gespecialiseerd in melkbereidingen en leveren u perfectie met een druk op de knop. | |
Voor buffetapparatuur werken we al jaren samen met Bravilor en Animo. | |
En voor de particuliere markt zijn de toestellen van Rocket legendarisch, samen met de automatische machines van Melitta. |

Espresso Engineers.
Elke dag opnieuw, 7 dagen per week, staan zij u bij voor service, onderhoud en plaatsing van nieuwe machines.
Opleiding
Het zetten van een espresso is een heel specifiek proces.
Voor één kopje van 30ml wordt er water van zo'n 92 °C door 7 gram fijngemalen koffie gestuwd bij een druk van 9 bar gedurende 25 seconden. Hierdoor ontstaat er een ware smaakbom die meer dan 1500(!) complexe chemische processen in zich heeft. Twee daarvan zijn: de aroma die vrijkomt en het romige schuimlaagje dat zich bovenop vormt. Om dit complex geheel tot zijn recht te laten komen, moet de espressomachine perfect afgesteld worden. Een echte barista zal dit proces volledig beheersen en zal bijsturen waar nodig.
Wij leiden u op tot een volleerde barista!
Onze kennis en vaardigheden geven we graag door aan uw personeel tijdens opleidingen en trainingen bij ons in het bedrijf of bij u ter plaatse. We hechten hier veel waarde aan, want ook al zijn uw bonen en machine in orde, als de barista zijn koffie niet goed zet, laat het resultaat te wensen over. We geven u tips & tricks en leren u uw espressomachine door en door kennen. Ook kunnen we u iets bijleren over latte art: toveren met melk zodat u van elk kopje een waar kunstwerk maakt. Contacteer ons voor meer info.
Carantos, beyond tea
De Camellia sinensis is een struik die hoofdzakelijk in China, Japan en Tibet groeit.
Zo’n struik klimt 3 à 5 meter hoog en heeft bladeren van ongeveer 5cm lang.
Hij is goed bestand tegen grote temperatuurschommelingen en kan tot 100 jaar worden.
Op theetuinen snoeien ze de plant op maximum 1,40 meter hoogte, dat maakt het gemakkelijker om de blaadjes te plukken.