Boer / Brander / Barista

Wij investeren graag in lange en goede relaties. We hebben immers een gemeenschappelijk doel: de beste koffie presenteren aan de gast.

Wanneer wij met jou samenwerken, zorgen we ervoor dat jij alle mogelijkheden hebt om de beste koffie te kunnen neerzetten.

Boer

Uw klant betoveren met een heerlijke espresso begint bij de selectie van grand cru’s uit de beste plantages ter wereld. Wij proeven (cuppen) elke koffie voor we hem aankopen en houden rekening met de smaak, het uitzicht, de kleur en afmetingen van de boon. Na een lange reis over zee komen de koffiebonen uit Zuid-Amerika en Afrika in onze magazijnen terecht.


Brander

Precisie, vakmanschap, ambacht. Tijdens ons volstrekt natuurlijk brandproces roosteren we elke soort langzaam en op lage temperaturen zodat de hoge kwaliteiten van elke koffie perfect bewaard blijven. Net zo belangrijk is het vakkundig mengen van de aroma’s. We harmoniseren een veelheid van smaken tot een evenwichtig geheel en verrassen op die manier iedere keer het smakenpallet van uw klant.


Barista

Ongeacht of u voor espresso of voor slow coffee kiest, is de keuze van uw machine, de afregeling ervan en uw handelingen van groot belang voor de kwaliteit van uw geserveerde kopje koffie. Volg daarom een cursus in ons trainingscentrum en verbeter uw kennis en vaardigheden!

Wij selecteren voor u grand cru's in koffie en thee, afkomstig van de beste plantages ter wereld.
Onze koffie roosteren we op volstrekt natuurlijke wijze om hiermee het smakenpallet van uw klant te verrassen.
Niet onbelangrijk, want voor lekkere koffie en thee komt iedereen terug!

Onze koffiekaart

De lijst is niet limitatief maar hangt af van uw eigen creativiteit!

  • Ristretto
  • Cappuccino
  • caffé macchiato

Volledig team scae gecertifieerd


Iedereen die bij Carantos werkt - van boekhouder over zaakvoerder tot technieker - is barista-getraind en SCAE (Speciality Coffee Association of Europe)-gecertificeerd.
Dat is uniek in België! En daar zijn we dan ook bijzonder trots op. Het waren de vele trainingen en verschillende examens meer dan waard. Allemaal koffie-expert en koffie-zot!


SCAE

Professional coffee solutions


We verdelen enkel merken die hun sporen al lang verdiend hebben en blijven de nieuwste technologie op de voet volgen.

De Stella di Caffè is de nieuwste barista-espressomachine van Unic.
De afzonderlijk instelbare temperaturen en de pré-infusie maken de extractie in espresso dan ook fenomenaal.
Schaerer levert al jaren toptechnologie in volautomatische espressomachines. Ze zijn gespecialiseerd in melkbereidingen en leveren u perfectie met een druk op de knop.
Voor buffetapparatuur werken we al jaren samen met Bravilor en Animo.
En voor de particuliere markt zijn de toestellen van Rocket legendarisch, samen met de automatische machines van Melitta.
Espresso Engineers.


Espresso zetten is een heel technisch proces. Temperatuur, druk, uitkooptijd, precisie. Om de volledige controle te houden over uw perfecte kopje koffie investeerden we in een team van koffiespecialisten en hun technische opleiding.

Elke dag opnieuw, 7 dagen per week, staan zij u bij voor service, onderhoud en plaatsing van nieuwe machines.

Opleiding


Het zetten van een espresso is een heel specifiek proces.
Voor één kopje van 30ml wordt er water van zo'n 92 °C door 7 gram fijngemalen koffie gestuwd bij een druk van 9 bar gedurende 25 seconden. Hierdoor ontstaat er een ware smaakbom die meer dan 1500(!) complexe chemische processen in zich heeft. Twee daarvan zijn: de aroma die vrijkomt en het romige schuimlaagje dat zich bovenop vormt. Om dit complex geheel tot zijn recht te laten komen, moet de espressomachine perfect afgesteld worden. Een echte barista zal dit proces volledig beheersen en zal bijsturen waar nodig.

Wij leiden u op tot een volleerde barista!


Onze kennis en vaardigheden geven we graag door aan uw personeel tijdens opleidingen en trainingen bij ons in het bedrijf of bij u ter plaatse. We hechten hier veel waarde aan, want ook al zijn uw bonen en machine in orde, als de barista zijn koffie niet goed zet, laat het resultaat te wensen over. We geven u tips & tricks en leren u uw espressomachine door en door kennen. Ook kunnen we u iets bijleren over latte art: toveren met melk zodat u van elk kopje een waar kunstwerk maakt. Contacteer ons voor meer info.

Wist u dat er 5 basissoorten thee bestaan?


Witte thee

Bestaat uit gedroogde theeblaadjes van jonge theeknoppen vol zilverwitte haartjes.

Groene thee

Zijn gestoomde theeblaadjes. Meteen na de pluk worden ze gedroogd, weer opgewarmd en wederom gedroogd, zo behouden ze hun typische kleur, parfum en alle inhoudsstoffen.

Gele thee

Is de meest zeldzame soort. Het zijn groene theeblaadjes die licht geoxideerd worden.

Oolong (rode) thee

De bladeren van Oolong (rode) thee worden na de oxidatie heel snel opgewarmd waardoor ze aan de rand een koperkleur krijgen en er een kastanjeachtig parfum vrijkomt.

Zwarte thee

Wordt volledig geoxideerd en is de meest gedronken thee. Hoe ze die maken varieert, maar het proces omvat altijd 4 basisstappen: verflensen, rollen, oxideren en drogen.

Wist u dat we meer dan 50 soorten verse kwaliteitsthee in huis hebben?


U creëert hierdoor een enorme meerwaarde bij uw klant! Bovendien maakt u met dit product een veel hogere rentabiliteit dan met traditionele theebuiltjes.
Contacteer ons voor het uitwerken van een theekaart op maat.


Contacteer ons

Onze theekaart

Is een ideaal product om uw klanten mee te verwennen op culinair niveau.

1 / 3