Ijskoffie op hete zomerdagen

Het is bijna tijd voor de mooiste periode van het jaar: terrasjestijd! Heerlijk genieten van de zon met een drankje erbij. Toch zijn er weinigen die aan een tasje koffie denken als ze op een terras zitten. Ook wij van Carantos geven toe, met de zon in je nek drinken we soms ook al eens liever iets koels. Gelukkig is er een oplossing.

Lang leve de ijskoffie op hete zomerdagen. Ijskoffie is verkoelende koffie met wat ijsklontjes, super lekker! Bovendien bestaan er eindeloze varianten van ijskoffie. Wat denk je van karamel, hazelnoot of vanille? Mmm!

Je las vorige keer al dat koffie enorm hip geworden is en ijskoffie heeft meegelift op dat toenemende succes van koffie. En gelukkig maar! Zo kan je het tegenwoordig op veel terassen krijgen. Of je maakt het gewoon zelf? Hieronder lees je hoe.

Om te beginnen heb je nodig:

  • 1 dubbele espresso
  • 3 tl suiker (zoetstof voor een light-variant)
  • Een flinke scheut volle melk
  • 8 ijsblokjes

Zet de espresso en voeg daarna de eetlepels suiker toe. Vervolgens laat je de koffie een halfuur afkoelen in de koelkast. Giet de afgekoelde koffie in een longdrink glas en voeg de ijsklontjes toe tot de rand van het glas. Tot slot voeg je de melk toe en drinken maar! Indien je een smaak wilt zoals karamel voeg je karamelsaus toe.

Laat die terrasjes maar komen!